~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ιστορίες... καθημερινής τρέλας... της πόλης

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Η φωτογραφία μου
με τον δημοσιογράφο Πάνο Αϊβαλή,

!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.......................................................Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ο πολιτισμός απειλείται από την χωρίς όρια ανάπτυξη... της νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής πολιτικής που ισοπεδώνει τον Άνθρωπο και τις αξίες του

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Ρ.Κάστρο: "Ο Έμπολα θα μπορούσε να εξελιχτεί στη χειρότερη πανδημία στην ιστορία του ανθρώπου"

   ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ  


«Είμαι πεπεισμένος ότι αν η απειλή αυτή δεν σταματήσει στη δυτική Αφρική με μια άμεση διεθνή απάντηση ... θα μπορούσε να γίνει μία από τις σοβαρότερες πανδημίες στην ιστορία του ανθρώπου», ανέφερε ο πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, στη σύνοδο κορυφής της ALBA του αριστερού μπλοκ των χωρών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής που διεξάγεται στην Αβάνα.
Ο Ραουλ Κάστρο επανέλαβε την προθυμία της Κούβας να "παρακάμψει" την 55χρονη εχθρότητα με τις Ηνωμένες Πολιτείες για να σταθούν μαζί ενάντια στον ιό Έμπολα.
«Η Κούβα είναι πρόθυμη να εργαστεί στο πλάι με όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο κουβανός πρόεδρος, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της χώρας το 2008 από το μεγαλύτερο αδερφό του τον ιστορικό ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο.
Η κυβέρνηση στην Αβάνα στέλνει 461 γιατρούς και νοσηλευτές στη δυτική Αφρική για την καταπολέμηση της χειρότερης επιδημίας Έμπολα στην ιστορία. Η Κούβα διαθέτει ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας παγκοσμίως με 83.000 γιατρούς αριθμός που αναλογεί σε 7,2 γιατρούς ανά 1.000 άτομα αν και πολλοί από τους γιατρούς χρησιμοποιούνται για τη λεγόμενη διπλωματία της Ιατρικής καθώς αποστέλλονται στο εξωτερικό σε αντάλλαγμα για χρήματα ή εμπορεύματα, όπως το πετρέλαιο της Βενεζουέλας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρέτισαν τη βοήθεια που παρέχει η Κούβα, με τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι να τονίζει το μέγεθος της συμβολής της χώρας σε σχέση με τον μικρό πληθυσμό της που φτάνει τα 11 εκατομμύρια.
Από την πλευρά της η Ουάσιγκτον στέλνει 4.000 στρατιωτικούς μηχανικούς, ιατρικό προσωπικό και άλλα στρατεύματα στη δυτική Αφρική για να βοηθήσουν τις πληγείσες περιοχές κυρίως σε τομείς υποδομής των υπηρεσιών υγείας.
Σημειώνεται ότι ο ιός Έμπολα έχει σκοτώσει περισσότερους από 4.500 ανθρώπους από τον Μάρτιο, κυρίως στη Σιέρα Λεόνε, τη Γουινέα και τη Λιβερία. Μεταξύ των νεκρών είναι 239 εργαζόμενοι στους υγειονομικούς τομείς.
_______________

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Στις 30.000 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΡ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ «ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΥ»

Νέα γερή καμπάνα στο «Αλ 

Τσαντίρι νιους»

Η λέξη «μπουρδέλο», που αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε ένα από τα τελευταία τσαντίρια της προηγούμενης σεζόν, στοίχισε στον ALPHA και στο «Αλ Τσαντίρι» ένα τσουχτερό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ που επέβαλε χθες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στη σατιρική εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου.

Παρ' όλο που το ΕΣΡ κάλεσε σε ακρόαση τον ίδιο τον Λάκη Λαζόπουλο, ο οποίος ανέφερε στην Ολομέλεια ότι δεν έκανε τίτοτα άλλο παρά να «χρησιμοποιήσει λέξεις που υπάρχουν στο ελληνικό λεξικό», η Ανεξάρτητη Αρχή εξάντλησε μία ακόμη φορά την αυστηρότητά της και τον καθωσπρεπισμό της στην αθυροστομία του δημιουργού.
Η συγκεκριμένη εκπομπή προβλήθηκε από τον ALPHA στις 10 Ιουνίου και τα λεγόμενα του Λάκη Λαζόπουλου, που ενόχλησαν το Συμβούλιο, είχαν σχέση με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, ο παρουσιαστής είπε πάνω κάτω τα εξής: «Εγινε ο ανασχηματισμός γιατί είμαστε μπουρδέλο και κάθε μπουρδέλο πρέπει να αλλάζει τις πουτάνες του», βέβαια αυτό είναι «το μόνο μπουρδέλο που σε πηδάνε αντί να πηδάς».
Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που η εκπομπή του ALPHA με τον Λάκη Λαζόπουλο «τιμωρείται» για την αιχμηρή της γλώσσα. Να θυμίσουμε ενδεικτικά ότι το 2010 της είχε επιβληθεί πρόστιμο 20.000 ευρώ, το 2011 καμπάνα ύψους 80.000 ευρώ, το 2012 30.000 ευρώ και το 2013 άλλες 20.000 ευρώ...
Και τα χθεσινά πρόστιμα του ΕΣΡ δεν τέλειωσαν εδώ... Το Συμβούλιο επέβαλε καμπάνα 15.000 ευρώ στο παιδικό κανάλι Smile του Νομού Αττικής επειδή προέβαλε διαφήμιση παιχνιδιών στη ζώνη από 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ όπου και απαγορεύεται. Ακόμη πρόστιμο 30.000 ευρώ επιβλήθηκε στο Ε TV και στο τηλεπαιχνίδι «Call for cash» που μεταδόθηκε μεσημεριανή ώρα, ενώ σύμφωνα με τη νομοθεσία τα ανάλογα προγράμματα πρέπει να προβάλλονται μετά τις 12.30 μ.μ., με σήμανση «Ακατάλληλο για Ανηλίκους».
Τέλος, το Δίκτυο Τηλεόραση Νομού Σερρών τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ, για προσβολή προσώπου.
Κατά τα λοιπά, ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης ενημέρωσε πως την ερχόμενη Τρίτη έχουν κληθεί στο Συμβούλιο το MEGA και το STAR για να δώσουν εξηγήσεις επειδή δεν προέβαλαν το θέμα με την σκανδαλώδη νέα τροπολογία για τα ΜΜΕ. 
Ντ. Λ

Έντυπη Έκδοση