~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ιστορίες... καθημερινής τρέλας... της πόλης

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Η φωτογραφία μου
με τον δημοσιογράφο Πάνο Αϊβαλή,

!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.......................................................Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ο πολιτισμός απειλείται από την χωρίς όρια ανάπτυξη... της νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής πολιτικής που ισοπεδώνει τον Άνθρωπο και τις αξίες του

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Ο Trump κοστίζει ένα (1) εκατ. την ημέρα στη Νέα Υόρκη

ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ


Η προστασία του νέου Προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump και της οικογένειάς του κοστίζει στην πόλη της Νέας Υόρκης περισσότερα από 1 εκατ. δολάρια την ημέρα. Κόστος που δεν αναμένεται να μειωθεί σημαντικά όταν ο Trump μετακομίσει στον Λευκό Οίκο μετά την ορκωμοσία του στις 20 Ιανουαρίου, καθώς η σύζυγός του Melania Trump και ο δεκάχρονος γιος τους Barron θα παραμείνουν σπίτι τους, στον Trump Tower του Μανχάταν, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Ενώ ο Πρόεδρος στο διάστημα αυτό σκοπεύει να τους επισκέπτεται συχνά.
Στο παραπάνω κόστος προστίθεται και αυτό για τους αστυνομικούς που θα φρουρούν τα ενήλικα παιδιά και τα εγγόνια του Donald Trump, τα οποία επίσης ζουν στη Νέα Υόρκη και δικαιούνται προστασία από τη Μυστική Υπηρεσία.
Η αστυνομία έχει στήσει οδοφράγματα γύρω από τον Trump Tower στη γωνία της Πέμπτης Λεωφόρου με την 56η Οδό, ακριβώς στο κέντρο της πόλης. Ενώ η κυκλοφορία δεν επιτρέπεται σε ένα τμήμα της 56ης Οδού, η Πέμπτη Λεωφόρος παραμένει ανοιχτή και μποτιλιαρισμένη τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Και είναι ευνόητο ότι οι δρόμοι κλείνουν καθώς ο Trump κινείται στην πόλη.
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Bill de Blasio δήλωσε προ ημερών ότι «η ασφάλεια είναι το πρώτο μας μέλημα, το χρωστάμε τον εκλεγμένο Πρόεδρο, την οικογένεια και την ομάδα του». Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι η πόλη θα χρειαστεί οικονομική ενίσχυση για να αντιμετωπίσει τα έξοδα, κυρίως τις υπερωρίες των αστυνομικών. «Θα αρχίσουμε σύντομα συζητήσεις με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για μερική αποζημίωση της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης».
Ενώ η βασική ευθύνη για την ασφάλεια του Προέδρου ανήκει στην Μυστική Υπηρεσία, η τοπική αστυνομία αναλαμβάνει πάντα να βοηθήσει, κυρίως στη συνοδεία και τον έλεγχο του πλήθους. Η αστυνομική παρουσία επιβάλλεται όταν ο Πρόεδρος επιστρέφει στην πόλη του, αλλά στην περίπτωση της Νέας Υόρκης το κόστος είναι ιδιαίτερα υψηλό· ο Trump μένει στην πιο πυκνοκατοικημένη γειτονιά της μεγαλύτερης πόλης των ΗΠΑ.
«Δεν είχαμε στο παρελθόν Πρόεδρο που βρισκόταν στην πόλη τόσο συχνά. Δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για τα μελλοντικά σχέδιά του, αλλά μέχρι την ορκωμοσία θα είναι εδώ τακτικά. Η Αστυνομία και η πόλη της Νέας Υόρκης θα ανταποκριθούν στην πρόκληση, δεν έχω αμφιβολία περί αυτού», δήλωσε ο Δήμαρχος de Blasio.
Η Νέα Υόρκη λαμβάνει μεγάλα ποσά για προστασία υψηλών προσώπων, όπως οι επικεφαλής χωρών που επισκέπτονται τα Ηνωμένα Έθνη. Για το διάστημα Ιουνίου 2015 – Ιουλίου 2016 η πόλη αποζημιώθηκε με 26 εκατ. δολάρια, κάπου μισό εκατομμύριο την εβδομάδα. Αλλά για την μόνιμη παροχή προστασίας στον Trump το κόστος είναι ακόμη μεγαλύτερο. Με τα λόγια του de Blasio, «θα χρειαστεί τα δούμε όλα από την αρχή».

_____________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου